Participanții Școlii de Drept Polonez, desfășurată la USM, încep etapa familiarizării cu standarde de drept european

  • 03 Octombrie 2022 19:00
Participanții Școlii de Drept Polonez, desfășurată la USM, încep etapa familiarizării cu standarde de drept european

Facultatea de Drept a USM dă startul familiarizării cu standarde de drept european pentru participanții Școlii de Drept Polonez, după etapa intensivă de studiere a limbii poloneze.

Astfel, în perioada 28 septembrie – 01 octombrie au fost evaluate ariile de interes și preferințele de studii ale beneficiarilor Școlii de Drept polonez.

Cu această ocazie, directorul rețelei Școlilor de Drept Polonez, Jarosław Turłukowski s-a aflat, în perioada 28 septembrie – 1 octombrie, într-o vizită de lucru la Chișinău, în cadrul căreia a avut o întrevedere cu decanul Facultății de Drept a USM, Serghei Brînza, prodecanul Facultății, Stela Botnaru și Rodica Ciobanu, șef Departament Drept Public.

Unul dintre subiectele abordate a vizat necesitatea schimbului de experiență și cunoașterea intereselor beneficiarilor Școlii, precum și suplinirea programului de studii prevăzut cu materii care se referă la drepturile omului, drept comercial și dreptul muncii.

Jarosław Turłukowski a venit cu propuneri de extindere a activităților din cadrul Școlii, precum organizarea și diversificarea colaborărilor dintre instituțiile de învățământ superior. Pe această dimensiune au fost identificate multiple subiecte de interes care ar putea fi temei pentru organizarea lecțiilor publice, meselor rotunde, conferințelor științifice precum și susținerea și încurajarea cercetărilor științifice orientate spre apropierea de știința juridică europeană.

Directorul rețelei Școlilor de Drept Polonez s-a arătat încrezător că parcursul european al Republicii Moldova poate fi asigurat și prin contribuția cadrelor didactice și a cercetărorilor din Polonia, recunoscuți la nivel european, care sunt deschiși să își împărtășească experiența cu colegii din Republica Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău