Părți din cea mai mare pictură pe pânză din lume, scoase la licitație în Dubai în scop caritabil

  • 26 Februarie 2021 10:10
Părți din cea mai mare pictură pe pânză din lume, scoase la licitație în Dubai în scop caritabil

Părți din cea mai mare pictură pe pânză din lume vor fi scoase la licitație în Dubai în scopul strângerii mai multor milioane de dolari pentru copiii din țările sărace, a declarat joi artistul britanic Sacha Jafri, potrivit AFP.

"Călătoria umanității" ("Journey of Humanity"), o pânză de peste 1.500 de metri pătrați, a fost împărțită în 70 de lucrări încadrate individual, care au fost prezentate pentru prima dată pentru a fi scoase la licitație în următorii doi ani.

Aceste lucrări colorate de diferite dimensiuni au fost expuse pe pereții luxosului hotel Atlantis din Dubai.

Sacha Jafri a lucrat la această pictură monumentală, de mărimea a două terenuri de fotbal, în acest hotel unde a petrecut lockdown-ul anul trecut.

Scopul vânzării este de a strânge cel puțin 30 de milioane de dolari (24,5 milioane de euro) pentru finanțarea inițiativelor legate de sănătatea și educația copiilor din țările sărace.

"Nu vreau să fie o inițiativă izolată. Doresc cu adevărat să ajut la schimbarea lumii, iar modalitatea de a face acest lucru este de a oferi celor mai sărace comunități acces la internet", a declarat pentru AFP artistul în vârstă de 44 de ani.

Timp de șapte luni, câte 18-20 de ore pe zi, Sacha Jafri a lucrat la acest proiect, aplicând circa 300 de straturi de vopsea, pentru care a folosit peste 5.000 de litri de vopsea și aproximativ 1.000 de pensule.

Lucrarea a fost finalizată la sfârșitul lunii septembrie, cu puțin înainte ca Guinness să confirme că este într-adevăr cea mai mare pictură pe pânză din lume.

Copii din 140 de țări au participat indirect la această lucrare, trimițându-i online lui Sacha Jafri lucrările lor pentru a fi incluse în creația sa.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău