Parlamentului European sprijină eforturile MAI de consolidarea a cadrului de securitate

  • 18 Mai 2023 11:26
Parlamentului European sprijină eforturile MAI de consolidarea a cadrului de securitate

Contextul general de securitate din Republica Moldova și legătura cu tentativele de destabilizare socială în contextul războiului hibrid au fost puse în discuție în cadrul unei întrevederi a ministrului Ana Revenco cu o delegație a Misiunii Subcomisiei pentru securitate și apărare (SEDE) a Parlamentului European, condusă de Președinta Nathalie Loiseau, se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Reprezentanții Subcomisiei SEDE s-au arătat interesați de particularitățile eforturilor pe care le depun autoritățile pentru a menține ordinea și securitatea publică în țară, în mod particular, în legătură cu tentativele de destabilizare provocate de războiul hibrid. Au fost discutate și metodele de protecție civilă, capacitățile de apărare și de securitate ale țării noastre, dar și de felul în care societatea  percepe suportului oferit de UE în consolidarea acestor capabilități.

Un subiect aparte l-au reprezentat pregătirile autorităților țării noastre pentru desfășurarea în condiții de securitate și siguranță pentru toți cetățenii a Summitului Comunității Politice Europene.

În acest context, ministrul Ana Revenco, a menționat:

Este o provocare și o onoare pentru noi, ca țară, să avem posibilitatea să asigurăm un cadru de securitate adecvat pentru Summitul CPE. Mai mult decât atât, felul în care cetățenii noștri au reacționat recent la exercițiile de antrenament către Summitul din 1 iunie, conștientizarea importanței acestui eveniment de anvergură pentru țara noastră, colaborarea cu autoritățile confirmă, încă o dată, că societatea rezonează și își dorește să devină parte a valorilor democratice europene.

La rândul său, Președinta Nathalie Loiseau a dat asigurări, din numele întregii echipe SEDE, că Republica Moldova poate miza pe tot suportul de care are nevoie din partea comunității europene, inclusiv prin fortificarea capacităților de reziliență a țării noastre în fața amenințărilor hibride, dezinformării și altor tipuri de crize asociate care amenință contextul general de securitate la nivel de țară și regiune.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău