Parlamentul va examina rectificarea bugetului de stat pentru anul curent. Unde se prevăd cele mai mari cheltuieli

  • 07 Iunie 2018 12:40
Parlamentul va examina rectificarea bugetului de stat pentru anul curent. Unde se prevăd cele mai mari cheltuieli

Parlamentul, care s-a întrunit în ședință astăzi, urmează să examineze în a doua lectură proiectul legii privind rectificarea bugetului de stat pentru anul curent. Potrivit inițiativei propuse de Guvern, veniturile la bugetul public național se majorează cu ceva mai mult de 960 de milioane de lei, iar cheltuielile vor crește cu peste 1,3 miliarde.

Cea mai mare sumă din rectificarea bugetară va fi cheltuită pentru Programul de reparație a drumurilor publice – 800 milioane de lei. De asemenea, creșterile se referă la dezvoltarea Serviciului național unic pentru apeluri de urgență 112, reabilitarea rețelelor electrice, majorarea normei financiare de alimentare a copiilor în școli de la 1 septembrie.

Ministerul Finanțelor a anunțat și reducerea veniturilor din granturile prevăzute pentru acest an cu aproape un miliard de lei.

În urma modificărilor propuse de Guvern la Legea Bugetului de stat, sunt prevăzute venituri de aproape 37 de miliarde de lei și cheltuieli de aproape 42 de miliarde, iar deficitul bugetar va depăși 5 miliarde de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojuranl Chișinău
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău