Parlamentul urmează să ratifice un nou contract de finanțare pentru sporirea eficienței energetice

  • 30 Martie 12:08
Parlamentul urmează să ratifice un nou contract de finanțare pentru sporirea eficienței energetice

Paramentul va examina, în una din următoarele ședințe plenare, proiectul de ratificare a Contractului de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Raportul la proiectul de lege a fost aprobat, astăzi, de membrii Comisiei economie, buget și finanțe.

Valoarea contractului dintre Guvern și BEI constituie 30 de milioane de euro.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru creșterea eficienței energetice în cadrul instituțiilor publice: spitale, grădinițe, școli.

Proiectul mai prevede scutirea de TVA, de accize, de plata taxei vamale și altor taxe a importului sau achiziționării de mărfuri, lucrări, servicii destinate implementării Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Săptămâna trecută, Legislativul a ratificat Acordul de împrumut dintre Republica Moldova și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), în valoare similară, care la fel este destinat realizării Proiectului ”Eficiența energetică în Republica Moldova”.

Valoarea totală a proiectului constituie 75,5 milioane de euro, inclusiv cele două împrumuturi – din partea BEI și BERD și componenta de grant.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:7,16 m/s
Fri
22
Sat
23
Sun
23
Mon
22
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău