Parlamentul susține integral cerințele din Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”

  • 25 Mai 2023 18:15
Parlamentul susține integral cerințele din Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”

Parlamentul a adoptat, în ședința plenară de astăzi, Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”. HOTĂRÂREA a fost votată de 55 de deputați, transmite Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

Astfel, Parlamentul susține integral cerințele cetățenilor Republicii Moldova incluse în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, adoptată în Piața Marii Adunări Naționale la 21 mai 2023. Documentul declară în continuare ireversibilă calea de integrare și aderare europeană drept proiect de prioritate națională al Republicii Moldova și cheamă întreaga societate, inclusiv toate forțele politice, să dea dovadă de maturitate, unitate și solidaritate pentru consolidarea dialogului politic și social în numele interesului național – aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Parlamentul invită societatea civilă, partidele politice parlamentare și extraparlamentare să sprijine necondiționat, indiferent de viziunile lor politice, implementarea cerințelor formulate în Rezoluția Adunării „Moldova Europeană”, precum și a angajamentelor asumate în cererea de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană din 3 martie 2022. De asemenea, sunt invitați liderii de opinie să comunice oamenilor despre obligațiile și beneficiile Acordului de asociere cu Uniunea Europeană pentru cetățenii Republicii Moldova.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați din Fracțiunea PAS Proiectul de hotărâre intră în vigoare la data adoptării.

Amintim că, la 21 mai 2023, în Piața Marii Adunări Naționale s-a desfășurat Adunarea „Moldova Europeană”, un eveniment de importanță națională, organizat de autorități la inițiativa președintei Maia Sandu. Cei peste 80 de mii de cetățeni din întreaga țară care au participat la eveniment, dar și conaționali din 33 de orașe europene și-au exprimat susținerea pentru parcursul european al Republicii Moldova. Cetățenii prezenți la Adunarea „Moldova Europeană” au votat o Rezoluție, prin care au afirmat aspirația Republicii Moldova de a deveni membru cu drepturi depline al Uniunii Europene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău