Parlamentul solicită organizatorilor protestelor să achite PREJUDICII

  • 22 Februarie 2016 17:14
Parlamentul solicită organizatorilor protestelor să achite PREJUDICII

Secretariatul Parlamentului a adresat o scrisoare Partidului Socialiștilor, Partidului Politic Partidul Nostru și Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, prin care solicită achitarea pierderilor materiale provocate în timpul protestelor din 20 ianuarie, estimate la circa 750 de mii de lei. Contactată de IPN, secretara generală a Parlamentului, Ala Popescu, a declarat că în…

Secretariatul Parlamentului a adresat o scrisoare Partidului Socialiștilor, Partidului Politic Partidul Nostru și Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, prin care solicită achitarea pierderilor materiale provocate în timpul protestelor din 20 ianuarie, estimate la circa 750 de mii de lei. Contactată de IPN, secretara generală a Parlamentului, Ala Popescu, a declarat că în caz de neachitare, instituția se va adresa în instanța de judecată pentru soluționarea litigiului.

Ala Popescu a menționat că pe 21 ianuarie a fost creată o comisie din specialiști în construcții și responsabili din serviciul de pază al legislativului, care au estimat prejudiciile la peste 750 de mii de lei. În scrisoarea adresată se menționează că în timpul acțiunii de protest au fost deteriorate un șir de bunuri din proprietatea legislativului, precum – uși, fotolii, scaune, mese, pereți, gardul de protecție al șantierului, etc.

Ala Popescu a declarat că legislativul s-a adresat celor trei formațiuni pentru că reprezentanții acestora au anunțat că au participat la acțiunile de protest, urmare a cărora au fost provocate pagube ce trebuie recuperate.

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, care a publicat scrisoarea primită pe o rețea de socializare s-a arătat indignat de această decizie. „Astăzi am primit o scrisoare de la Parlament din care am aflat că Partidului Socialiștilor și partenerilor de proteste li se cere să acopere prejudiciul în mărime de 750 de mii de lei pentru așa-numitele pogromuri, organizate în clădirea Parlamentului pe 20 ianuarie. Nu mai au frică!”,  susține Igor Dodon.

Pe 20 ianuarie curent, o mulțime de oameni s-a adunat în fața Parlamentului în timpul ședinței speciale de învestire a Guvernului în frunte cu democratul Pavel Filip. Oamenii au manifestat împotriva învestirii noului cabinet de miniștri, iar după ce acesta a obținut vot de încredere, manifestanții au înconjurat clădirea legislativului și au pătruns în interior.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău