Parlamentul și Guvernul au primit textul acordului lui Dodon cu Uniunea Eurasiatică, dar nu l-au făcut public

  • 10 Martie 2017 18:16
Parlamentul și Guvernul au primit textul acordului lui Dodon cu Uniunea Eurasiatică, dar nu l-au făcut public

Parlamentul a recepționat o copie a acordului de colaborare pe care președintele Igor Dodon intenționează să-l semneze, din numele Republicii Moldova, cu Uniunea Eurasiatică, a confirmat pentru IPN șefa serviciului de presă al Parlamentului, Liliana Anghel.

Ea a precizat că acesta urmează să fie analizat minuțios, iar ulterior va fi făcută publică o poziție.

La fel, și Stela Nistor, consilier principal de stat în comunicare și relații cu presa în cadrul Guvernului, a declarat pentru IPN că pe 23 februarie la Cancelaria de Stat a fost recepționată o scrisoare prin care președintele Igor Dodon informează că la începutul lunii aprilie va avea loc semnarea Memorandumului privind colaborarea dintre Comisia Economică Eurasiatică și Republica Moldova. Scrisoarea respectivă a fost transmisă ministerelor economiei, justiției și afacerilor externe și integrării europene pentru examinare.

Autoritățile nu oferă, deocamdată cel puțin, informații referitoare la conținutul documentului și nu comentează impactul pe care acesta îl poate avea asupra relațiilor cu statele vizate, dar și asupra relațiilor Republicii Moldova cu alți parteneri, precizează IPN.

Sursa citată amintește că, după întrevederea în format trilateral din 21 februarie, președintele Igor Dodon a declarat jurnaliștilor că i-a informat pe premierul Pavel Filip și pe președintele Parlamentului, Andrian Candu, că va semna pe 3 sau 4 aprilie Acordul de colaborare a Republicii Moldova cu Uniunea Eurasiatică. În declarațiile pentru presă, președintele Legislativului a confirmat că a primit un proiect de document și a spus că acesta urmează să fie examinat, iar ulterior se va reveni cu declarații la acest subiect.

Însă, la aproape trei săptămâni de la întrevederea în format trilateral, nici Guvernul, nici Parlamentul nu a venit cu o reacție.

Andrei Neguța, consilierul președintelui Igor Dodon, a declarat pentru IPN că textul acordului va fi făcut public după semnare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău