Parlamentul R.Moldova, angajat într-o campanie internațională pentru securitate rutieră

  • 10 Mai 2017 18:51
Parlamentul R.Moldova, angajat într-o campanie internațională pentru securitate rutieră

Parlamentul a subscris inițiativei globale de promovare a politicilor pentru siguranța rutieră și reducerea, în următorul deceniu, în jumătate a numărului victimelor accidentelor pe drumurile din țară. Deputații au semnat un Manifest pentru Reducerea Vitezei, în cadrul inițiativei globale ONU Săptămâna pentru securitatea rutieră. 

Inițiativa de a promova o campanie #ReduViteza, #4RoadeSafety aparține Președintelui Parlamentului Andrian Candu, desemnat ambasador al siguranței rutiere de către Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport din Marea Britanie.

”Cu regret, accidentele nu fac diferență de vârstă, sex sau naționalitate. Trebuie să luptăm la toate nivelurile cu acest flagel care ne afectează, prin diferite acțiuni educative cum ar fi campanii despre importanța cuplării centurilor de siguranță și necesitatea scaunelor auto pentru copii, dar și prin schimbarea legislației”, a declarat Andrian Candu, la deschiderea unei expoziții de lansare oficială a Săptămânii siguranței rutiere în Republica Moldova.  

La eveniment au participat șeful Inspectoratului general de Poliție al MAI, Alexandru Pînzari, reprezentantul Forului Global al Legiuitorilor pentru Siguranță Rutieră, Serghei Diaconu, ambasadori, precum și câțiva polițiști în uniforme și peste 50 de copii implicați în diverse activități de conștientizare a consecințelor accidentelor rutiere și promovarea siguranței rutiere. 

”Manifestul pe care vă invit să-l semnați în timpul acestei expoziții, precum și pe parcursul întregii săptămâni este un angajament comun de a stopa numeroase pierderi de vieți omenești pe drumurile din țară. Respectarea regulilor circulației rutiere ne ajută pe toți să revenim acasă sau să ajungem la destinație în siguranță”, a menționat Andrian Candu.

Prin gestul de astăzi, Parlamentul Republicii Moldova, alături de colegii din Europa, Asia, Africa, America Latină, Orientul Mijlociu, SUA și Marea Britanie, se angajează să promoveze politici eficiente pentru a face drumurile mai sigure. 

Expoziția de astăzi este organizată de Parlament în parteneriat cu Automobil Club din Moldova și Eastern Alliance for Safe and Sustainable Transport din Marea Britanie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău