Parlamentul Republicii Moldova va intensifica relațiile de cooperare cu legislativul din Norvegia

  • 20 Noiembrie 19:39
Parlamentul Republicii Moldova va intensifica relațiile de cooperare cu legislativul din Norvegia

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat astăzi cu o delegație a Comisiei afaceri externe și apărare din cadrul Stortingului Regatului Norvegiei, condusă de Ine Marie Eriksen Søreide. În cadrul discuțiilor cu parlamentarii norvegieni, oficialii au convenit să intensifice cooperarea la nivel de parlamente, grupuri de prietenie și comisii de profil, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

„Fiind în plin proces de armonizare a legislației suntem interesați în a primi expertiză în domenii prioritare precum întărirea capacităților instituționale, reforma justiției, securitate energetică. Publicarea raportului Comisiei Europene, care recomandă statelor membre ale Uniunii Europene inițierea negocierilor cu Republica Moldova, confirmă efortul nostru de a realiza aceste reforme serioase”, a declarat Igor Grosu.

Pe agenda discuțiilor au fost și subiecte despre asistența oferită de Norvegia în campania națională de protecție a mediului și împădurire, dar și despre atragerea investițiilor în domeniul energiei regenerabile. Demnitarii au mai discutat despre situația din regiune, sprijinul pe care-l oferă Republica Moldova refugiaților ucraineni și lupta cu războiul hibrid. „Instituțiile statului sunt antrenate în a combate acest fenomen venit din partea Kremlinului, iar votul cetățenilor în ultimele trei scrutine arată clar că viitorul Republicii Moldova este european”, a mai spus președintele Parlamentului.

Tot astăzi, parlamentarii norvegieni au avut o întrevedere comună cu președintele Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, și cu președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, Lilian Carp.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
-1,71
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:5,14 m/s
Sat
1
Sun
3
Mon
3
Tue
4
Wed
4
Arhivă Radio Chișinău