Parlamentul nu a susținut moțiunea împotriva ministrului Educației, Corina Fusu

  • 09 Iunie 2016 18:53
Parlamentul nu a susținut moțiunea împotriva ministrului Educației, Corina Fusu

Majoritatea parlamentară a respins moțiunea socialiștilor împotriva ministrului Educației, Corina Fusu, care a fost votată de doar 31 de deputați din cei 83 prezenți.

Deputații socialiști au acuzat-o pe Corina Fusu de incompetență și de politizarea concursurilor pentru funcțiile de directori și vice-directori de școli. Deputatul Vasile Bolea a declarat că sunt închise școlile cu predare în limbile minorităților naționale, iar în programa școlară este promovată istoria unui alt stat, făcând referire la România. Socialistul a catalogat-o pe Corina Fusu drept un ”ministru unionist, care distruge învățământul moldovenesc”.

În replică, ministrul Educației, Corina Fusu, a declarat că pentru ocuparea funcțiilor de directori, concursurile sunt organizate în conformitate cu legislația și regulamentul adoptat. Corina Fusu a mai menționat că în perioada anilor 2005-2014 au fost lichidate 176 de instituții, dintre care 38 au fost cu predare în limba rusă, iar în ceea privește modul de predare a istoriei românilor, ministrul Educațieiexplicat căelevii alolingvi studiază și istoria popoarelor lor, în cadrul disciplinei Istoria.

Partidul Socialiștilor a mai înaintat astăzi o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor, Octavian Armașu, iar anterior a înregistrat o moțiune împotriva ministrului Apărării, Anatol Șalaru.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău