Parlamentul Kazahstanului a revocat numirea pe viață a ex-președintelui Nazarbaev în fruntea Consiliului de Securitate

  • 27 Ianuarie 2022 09:08
Parlamentul Kazahstanului a revocat numirea pe viață a ex-președintelui Nazarbaev în fruntea Consiliului de Securitate

Deputații Camerei Superioare a Parlamentului Kazahstanului au aprobat o serie de amendamente, prin care au anulat decizia potrivit căreia fostul președinte al țării, Nursultan Nazarbaev, a fost numit pe viață președinte al Adunării Populare din Kazahstan și al Consiliului de Securitate al țării.

Deputații Senatului Kazahstanului au propus și anularea deciziei potrivit căreia fostul președinte al republicii este cel care aprobă principalele direcții ale politicii externe și interne le statului kazah. Săptămâna trecută, Camera inferioară a Legislativului a aprobat abolirea deciziei potrivit căreia Nazarbaev a fost numit președinte pe viață al Consiliului de Securitate.

Pe 5 ianuarie, președintele kazah, Kasîm-Jomart Tokaev a anunțat că a preluat el conducerea Consiliului de Securitate al țării. Aidos Ukibai, purtătorul de cuvânt al ex-președintelui Nazarbaev, a menționat că primul președinte al Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, este de fapt cel care a decis să transfere prerogativele funcției de președinte al Consiliului de Securitate al țării actualului șef al statului, Kasîm-Jomart Tokaev.

Sursa: RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
17,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:76 %
Vint:4,63 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău