Parlamentul german aprobă creșterea salariului minim la 12 euro pe oră din octombrie

  • 03 Iunie 2022 15:37
Parlamentul german aprobă creșterea salariului minim la 12 euro pe oră din octombrie

Salariul minim legal în Germania va crește la 12 euro pe oră în octombrie, după un vot al Bundestagului de vineri, relatează dpa.

Creșterea salariului minim a fost aprobată cu voturile coaliției de centru-stânga - social-democrați (SPD), Verzi și liberal-democrați - precum și ale formațiunii de stânga Die Linke, scrie Agerpres.

Opoziția conservatoare și formațiunea de extremă dreapta Alternativa pentru Germania s-a abținut.

În prezent, salariul minim în Germania este de 9,82 euro, iar de la 1 iulie va crește la 10,45 euro.

În același timp, remunerația maximă pentru așa-numitele "joburi cu timp redus" va crește de la 450 de euro, la 520 de euro în octombrie.

Ministrul muncii Hubertus Heil a spus că femeile și lucrătorii din fosta Germanie de Est vor fi principalii beneficiari ai creșterii salariului minim.

Cancelarul german Olaf Scholz (SPD) a făcut din creșterea salariului minim una dintre promisiunile-cheie ale campaniei sale electorale de anul trecut.

Mai mulți vorbitori au afirmat în cadrul dezbaterii că inflația ridicată este unul dintre motivele pentru care creșterea este vitală.

Partidele de opoziție au argumentat că salariul minim nu va proteja oamenii de noi creșteri ale prețurilor și că există alte moduri de a crește puterea de cumpărare menținând economia Germaniei competitivă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Românii de pretutindeni
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:0 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău