Parlamentul găzduiește o expoziție menită să promoveze educația incluzivă

  • 14 Iulie 13:08
Parlamentul găzduiește o expoziție menită să promoveze educația incluzivă

Parlamentul Republicii Moldova găzduiește o expoziție de desene și eseuri ale unor elevi din țară, menită să promoveze educația incluzivă, să combată discriminarea și să încurajeze persoanele dezavantajate.

Expoziția prezintă șase lucrări din cele 100, elaborate de către copii din școlile din țara noastră în cadrul campaniei naționale „Învățăm împreună”, lansată de Ministerul Educației și Cercetării și UNICEF Moldova.

Prin lucrările lor, copiii transmit mesaje incluzive întregii societăți, cu scopul de a promova diversitatea, incluziunea, toleranța, empatia și dreptul fiecărui copil, indiferent de statut, etnie, limbă vorbită, dizabilitate, de a fi inclus în societate și școală.

Ministerul Educației și Cercetării și UNICEF Moldova au lansat această campanie în perioada aprilie-mai 2024, atunci când a fost desfășurată „Luna incluziunii”, cu scopul de a crește gradul de conștientizare asupra dreptului fiecărui copil de a avea acces la educație și la schimbarea atitudinii societății față de copiii cu dizabilități și cerințe educaționale speciale.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău