Parlamentul European recomandă verificarea mai strictă a exporturilor de arme din UE

  • 14 Noiembrie 2018 19:30
Parlamentul European recomandă verificarea mai strictă a exporturilor de arme din UE

Parlamentul European a recomandat, miercuri, efectuarea unor verificări mai stricte ale exporturilor de arme din Uniunea Europeană și impunerea de sancțiuni asupra acelor state care încalcă regulile blocului comunitar.

Parlamentarii europeni au afirmat că armele europene întrețin conflictul din Yemen, unde o coaliție condusă de Arabia Saudită luptă împotriva rebelilor houthi, susținuți de Iran.

Vânzările de arme ale statelor din UE către Arabia Saudită subminează efortul european de control al înarmării, în opinia europarlamentarilor. "Armele europene sunt responsabile în mod fundamental pentru războiul care are loc în Yemen", a afirmat europarlamentarul german Sabine Losing, care conduce eforturile vizând tragerea la răspundere a guvernelor UE.

Apelul Parlamentului European la întărirea controalelor este consultativ, însă este pentru a doua oară în mai puțin de o lună, când europarlamentarii adoptă o rezoluție privind limitarea vânzărilor de arme, după asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi.

UE este al doilea mare furnizor de arme din lume - exportând peste un sfert din întreaga cantitate de arme, la nivel global - după Statele Unite, potrivit raportului anual al UE privind exporturile de arme. 

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău