Parlamentul European: JURI a respins agenda sa inițială în care urma să dezbată și situația comisarului-desemnat Rovana Plumb

  • 30 Septembrie 2019 13:20
Parlamentul European: JURI a respins agenda sa inițială în care urma să dezbată și situația comisarului-desemnat Rovana Plumb

Comisia de afaceri juridice a Parlamentului European (JURI) a respins luni, cu nouă voturi contra și opt pentru, agenda inițială a reuniunii sale în care urma să dezbată și situația comisarului-desemnat român pentru transporturi Rovana Plumb, au declarat pentru AGERPRES surse de la Bruxelles.

Potrivit președintelui JURI, Lucy Nethsingha (grupul Renew Europe), la ultima sa reuniune JURI nu a votat pentru respingerea totală a candidaturii comisarilor europeni desemnați Rovana Plumb (transporturi) și Laszlo Trocsanyi (vecinătate și politică de extindere). Președintele JURI dorește ca acest vot să aibă loc în ședința de luni, dar există numeroase obiecții.

Comisia JURI recomandase joi ca procedura de validare să fie suspendată în cazul Rovanei Plumb și al comisarului-desemnat pentru vecinătate și politică de extindere, Laszlo Trocsanyi.

În privința Rovanei Plumb, membrii JURI au considerat că există un conflict de interese din cauza unui împrumut pe aceasta care l-a contractat și a lipsei de claritate privind modul în care îl va plăti fără a compromite funcția pentru care a fost propusă.

JURI poate suspenda audierile în comisiile specializate ale Parlamentului European în cazul comisarilor desemnați dacă există conflicte de interese după o evaluare a declarațiilor de avere ale acestora.

Rovana Plumb a fost desemnată comisar european pentru transporturi în viitoarea Comisie Europeană condusă de Ursula von der Leyen, iar audierea sa în comisiile europarlamentare Transport și Turism (TRAN) și Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară (ENVI) este prevăzută pentru 2 octombrie, de la ora locală 09:00 (07:00 GMT). 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău