Parlamentul European a restricționat accesul personalului diplomatic și reprezentanților guvernelor rus și belarus

  • 18 Martie 2022 16:22
Parlamentul European a restricționat accesul personalului diplomatic și reprezentanților guvernelor rus și belarus

Parlamentul European a anunțat vineri că interzice accesul în edificiile sale pentru personalul diplomatic și reprezentanții guvernelor din Rusia și Belarus, după invadarea Ucrainei de către Moscova cu puțin peste trei săptămâni în urmă, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Începând de astăzi, personalului diplomatic și guvernamental din Rusia și Belarus îi este interzisă intrarea în incinta Parlamentului European. Nu este loc în casa democrației pentru cei care vor să distrugă ordinea democratică", subliniază pe Twitter președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Acest anunț intervine la o zi după ce Parlamentul European a cedat una din clădirile sale unei organizații a societății civile ucrainene - Promote Ukraine - pentru a-și coordona acțiunile în Belgia și a oferi sprijin administrativ și psihologic refugiaților care fug de război și descind în capitala belgiană.

Parlamentul European a restricționat de asemenea încă din prima săptămână a invaziei utilizarea facilităților sale de presă pentru jurnaliștii de la Russia Today și Sputnik, ale căror emisiuni au fost suspendate la nivel european, întrucât cele două media de propagandă sunt considerate a fi sub controlul permanent al autorităților ruse și "esențiale" pentru a susține și justifica agresiunea militară rusă împotriva Ucrainei. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău