Parlamentul European a aprobat ajutorul financiar; câți bani ar putea primi R.Moldova anul acesta

  • 04 Iulie 2017 14:11
Parlamentul European a aprobat ajutorul financiar; câți bani ar putea primi R.Moldova anul acesta

Parlamentul European a aprobat marți, 4 iulie, acordarea ajutorului de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova, cu 575 de voturi pro, 76 împotrivă și 46 de abțineri.

Europarlamentarii, care au discutat aseară acest subiect, au condiționat acordarea asistenței financiare de implementarea reformelor și respectarea strictă a condițiilor impuse.

Potrivit corespondentului Radio România Actualități la Strasbourg, Cristi Niță, practic, toți europarlamentarii care au luat cuvântul au exprimat temeri în legătură cu preconizata modificare a sistemului electoral.

Asistența financiară de 100 de milioane de euro a fost convenită la începutul anului curent. Din aceasta, 60 de milioane reprezintă împrumut, iar 40 de milioane – grant, pentru anii 2017-2018.

Prima tranșă este prevăzută să fie acordată la sfârșitul anului curent. Aceasta urmează să fie compusă din 20 de milioane de euro împrumut și 10 milioane – grant. Însă până a elibera prima tranșă a asistenței, Comisia Europeană va verifica dacă Republica Moldova a îndeplinit toate condițiile pentru acordarea acesteia

Potrivit corespondentului Radio România Actualități la Strasbourg, principala îngrijorare a euro-deputaților a fost legată de preconizata modificare a sistemului electoral în R. Moldova și acest lucru ar fi putut conduce la un vot negativ astăzi în Parlamentul European. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău