Parlamentul European a adoptat o nouă rezoluție prin care solicită aderarea României și Bulgariei la Schengen

  • 11 Decembrie 2018 14:15
Parlamentul European a adoptat o nouă rezoluție prin care solicită aderarea României și Bulgariei la Schengen

Plenul Parlamentului European a adoptat marți, la Strasbourg, o rezoluție prin care solicită admiterea imediată a României și Bulgariei în spațiul Schengen de liberă circulație.

Rezoluția a fost aprobată cu 514 de voturi pentru, 107 împotrivă și 38 de abțineri.

Rezoluția se bazează pe un raport realizat de europarlamentarul bulgar Serghei Stanișev (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților - S&D), în care el aduce critici Consiliului UE pentru că nu a permis aderarea României și Bulgariei la Schengen.

În dezbaterea care a avut luni în plenul PE de la Strasbourg asupra raportului, Stanișev a spus că Consiliul UE a încălcat regulile europene în ultimii șapte ani prin faptul că nu a luat o decizie în legătură cu această chestiune, potrivit BTA.

El a acuzat de asemenea absența vreunui reprezentant al Consiliului UE la discuția de luni, 'în contextul în care aceasta este instituția căreia îi este adresat raportul, în ciuda promisiunii guvernului austriac (care deține președinția Consiliului UE - n.r.) că această chestiune ar trebuie să fie pe agendă în acest semestru'.

El a mai afirmat că sunt 'nedrepte' încercările de a cupla extinderea Schengen prin aderarea României și Bulgariei de Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) al Comisiei Europene pentru monitorizarea progreselor celor două țări în lupta împotriva corupției și combaterea crimei organizate.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău