Parlamentul denunță Acordul privind colaborarea în domeniul protecției muncii încheiat la Moscova

  • 31 Iulie 2023 15:34
Parlamentul denunță Acordul privind colaborarea în domeniul protecției muncii încheiat la Moscova

Parlamentul a denunțat Acordul cu privire la colaborarea în domeniul protecției muncii, încheiat la Moscova pe 9 decembrie 1994. Un proiect de lege în acest sens a fost votat în două lecturi, transmite IPN.

Corina Ajder, secretar de stat la Ministerul Muncii și Protecției Sociale, a declarat în plen că acordul prevede o cooperare destul de tehnică.

„Prevede schimbul de informații în materie de interes comun, sprijinirea contractelor regulate între autoritățile de stat și cooperarea în cadrul unor standarde comune CSI în domeniul sănătății și securității în muncă”.

Corina Ajder a precizat că acest acord nu se răsfrânge asupra recunoașterii actelor de studii în Republica Moldova și Federația Rusă, după cum s-a vehiculat în spațiul public. Secretara de stat a dat asigurări că denunțarea nu va avea nici un impact negativ asupra cetățenilor.

Pe ordinea de zi a ședinței se mai regăsesc proiectele pentru denunțarea Acordului de colaborare pentru formarea spațiului unic (comun) educațional în cadrul Comunității Statelor Independente, semnat la Moscova la 17 ianuarie 1997, pentru denunțarea Acordului privind barierele tehnice în zona comerțului liber, semnat la Moscova la 20 iunie 2000, dar și pentru denunțarea Acordului privind promovarea politicii concordate în domeniul standardizării, metrologiei și certificării, semnat la Moscova la 13 martie 1992.

La fel, este propus proiectul pentru denunțarea Acordului cu privire la susținerea și dezvoltarea micului antreprenoriat în statele membre ale CSI, semnat la Moscova la 17 ianuarie 1997 și Acordului cu privire la susținerea și dezvoltarea micului antreprenoriat în statele membre ale CSI, semnat la Moscova la 17 ianuarie 1997.

În debutul ședinței, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au propus excluderea de pe ordinea de zi a proiectului de lege privind denunțarea Acordului din cadrul CSI privind cooperarea în domeniul protecției muncii. Deputații PAS nu au susținut această propunere, precum și propunerea de a exclude de pe ordinea de zi proiectul privind denunțarea Acordului din cadrul CSI privind susținerea și dezvoltarea întreprinderilor mici. Pentru că nu au fost susținute aceste propuneri, dar și alte inițiative, deputații BCS au părăsit ședința în semn de protest.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:1,03 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău