Parlamentul britanic a respins aseară, pentru a doua oară, acordul privind Brexit propus de guvern

  • 13 Martie 2019 09:10
Parlamentul britanic a respins aseară, pentru a doua oară, acordul privind Brexit propus de guvern

Legislativul de la Londra va trebui să decidă astăzi dacă este de acord cu un Brexit nereglementat, în condițiile în care până la data ieșirii din UE mai sunt doar două săptămâni, transmite Radio România Actualități.

Un rol important în luarea deciziei l-a avut punctul de vedere exprimat de procurorul general Geoffrey Cox, care a admis că riscul ca Regatul Unit să rămână legat de Uniunea Europeană și după Brexit rămâne neschimbat, în ciuda asigurărilor primite din partea liderilor europeni că varianta back-stop-ului va fi doar una temporară. Această precizare i-a determinat pe deputații nord-irlandezi și pe unii dintre conservatorii eurosceptici și să voteze împotriva acordului.

Negociatorul șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a reacționat la votul din Parlamentul britanic afirmând că Uniunea a făcut tot ce-i stă în putință pentru acordul de ieșire. Impasul poate fi rezolvat numai în Marea Britanie, a mai declarat Michel Barnier, care a precizat că pregătirile pentru o retragere fără acord sunt mai importante decât oricând, notează RRA.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău