Parlamentul britanic a aprobat planul de guvernare al premierului Boris Johnson

  • 25 Octombrie 2019 08:05
Parlamentul britanic a aprobat planul de guvernare al premierului Boris Johnson

Parlamentul britanic a aprobat joi planul de guvernare al premierului Boris Johnson, într-un vot simbolic, care nu ajută prea mult pentru a-și consolida autoritatea cu privire la Brexit sau pentru a semnala sfârșitul crizei politice din Marea Britanie, potrivit Reuters, citat de Mediafax.ro

Parlamentarii au votat de la 310 la 294 în favoarea agendei legislative propuse de Johnson care i-a cerut reginei Elisabeth a II-a să anunțe în numele său săptămâna trecută într-o ceremonie fastuoasă.

Cu toate acestea, rezultatul nu îmbunătățește poziția lui Johnson în Parlament, unde îi lipsește o majoritate totală și nu este în măsură să-și asigure aprobarea legislației - inclusiv legea necesară pentru a implementa acordul Brexit convenit cu UE - fără sprijinul opozanților.

Johnson a câștigat votul cu sprijinul aliaților care i-au susținut conducerea pe alte subiecte decât Brexit - problema cheie care va defini viitorul său în funcția de prim-ministru.

UE are în vedere o cerere din partea britanică de a întârzia Brexit-ul. Johnson nu dorește o prelungire, dar a fost forțat să ceară una în conformitate cu o lege adoptată împotriva voinței sale de către rivalii politici și rebelii din cadrul propriului său partid.

Bruxelles-ul trebuie să acorde o prelungire, ceea ce înseamnă că Johnson nu are nicio cale evidentă de a-și da angajamentul de a părăsi UE la 31 octombrie „a face sau a muri”.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Sinteza săptămânii cu Vasile State
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,66 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău