Parlamentul ar putea INTERZICE comercializarea mărfurilor, produselor, ambalajelor cu PUBLICITATE POLITICĂ

  • 21 Februarie 2018 17:09
Parlamentul ar putea INTERZICE comercializarea mărfurilor, produselor, ambalajelor cu PUBLICITATE POLITICĂ

Comercializarea mărfurilor, produselor, ambalajelor cu publicitate politică în magazine ar putea fi interzisă. Comisia buget, economie și finanțe a Parlamentului a aprobat astăzi un proiect de lege în acest sens, care mai interzice și folosirea în denumirea întreprinderilor a denumirii actorilor politici. 

Proiectul elaborat de un grup de deputați ai Partidului Liberal propune interzicerea comercializării, dar și amplasării și afișării  mărfurilor, produselor și ambalajelor cu caracter publicitar care conțin simboluri de partid sau ale candidaților independenți.

Acestea vor fi interzise și în denumirile întreprinderilor, iar pentru încălcarea respectivelor prevederi sunt propuse amenzi de până la 9.000 de lei pentru persoanele fizice și de până la 15.000 pentru cele juridice.

Inițiativa are drept scop eliminarea unui vid legislativ de care se folosesc unii actori politici, a explicat deputatul Roman Boțan, unul din autorii proiectului.

„Consumatorii sunt supuși indirect unei publicități politice neoneste. Organizatorii profită de acest vid legislativ și trec peste orice înseamnă integritate politică. În opinia noastră, aceasta reprezintă o modalitate frauduloasă de corupere politică în afara campaniilor electorale, dar și în această perioadă”, afirmă el.

Comisia a aprobat proiectul, cu mențiunea că acceptă doar interzicerea comercializării mărfurilor nu și a publicității politice în magazine. Președintele Comisiei, Ștefan Creangă:

„Problema aceasta persistă în Republica Moldova și vidul legislativ există la momentul actual. Întrebarea este cum delimităm noi afișarea în perioada electorală care este permisă în Codul electoral și este reglementată foarte clar și în afara perioadei electorale”.

Inițiativa urmează să fie examinată și de Comisia juridică a Parlamentului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău