Parlamentul alege astăzi șeful statului

  • 16 Decembrie 2011 09:39
Parlamentul alege astăzi șeful statului

Parlamentul urmează să aleagă astăzi șeful statului, într-o ședință programată la ora 14.00. Singurul candidat înregistrat este Marian Lupu, susținut de Alianța pentru Integrare Europeană. Pentru a deveni președinte, Marian Lupu trebuie să obțină voturile

Parlamentul urmează să aleagă astăzi șeful statului, într-o ședință programată la ora 14.00. Singurul candidat înregistrat este Marian Lupu, susținut de Alianța pentru Integrare Europeană. Pentru a deveni președinte, Marian Lupu trebuie să obțină voturile a cel puțin 61 de deputați din cei 101 care formează legislativul.

Alianța pentru Integrare Europeană are numai 58 de mandate. Deputatul neafiliat Mihai Godea a declarat că își va da votul pentru Marian Lupu doar dacă îi vor fi îndeplinite 10 condiții.

PCRM a anunțat că va decide într-o plenară programată la ora 11 dacă deputații comuniști vor participa sau nu la alegeri. Grupul Dodon, trei deputați care au părăsit recent Partidul Comuniștilor, au afirmat că vor participa la scrutin, dar nu-l vor susține pe Marian Lupu.

Înainte ședinței speciale a Parlamentului se va întruni Comisia specială pentru alegerea șefului statului, care va decide dacă este legal ca paralemntarii să arate buletinele la ieșirea din cabinele de vot, așa cum a propus PD.

Ca alegerile să fie considerate valide, la ele trebuie să participe cel puțin 61 de deputați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
17,24
Cer fragmentat
Umiditate:51 %
Vint:3,6 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău