Parlamentul a găzduit mai multe grupuri de vizitatori, de Ziua Internațională a Democrației

  • 15 Septembrie 17:57
Parlamentul a găzduit mai multe grupuri de vizitatori, de Ziua Internațională a Democrației Foto: Parlament

Grupuri de vizitatori din diferite raioane ale țării, precum și din Estonia, Ucraina și Italia au participat la acțiunile dedicate Zilei Internaționale a Democrației, organizate pe parcursul zilei de astăzi, în scuarul Parlamentului.

În discuție cu oamenii, Președintele Parlamentului  Igor Grosu a menționat că democrația nu se dăruiește, ea se construiește zi de zi. ”Democrația este atunci când guvernarea lucrează pentru oameni, pentru binele public. Noi am primit votul și încrederea oamenilor să combatem sărăcia, corupția și să construim un stat puternic, pentru oameni. La alegerile prezidențiale și cele parlamentare, oamenii au demonstrat că vor să trăiască într-un stat democratic, unde legea stă în capul mesei”, a spus speakerul.

Despre experiența de deputat, democrație și implicare în luarea deciziilor au discutat parlamentarii Fracțiunii ”Partidul Acțiune și Solidaritate” Radu Marian și Dumitru Alaiba cu studenții Colegiului ”A.Mateevici” din capitală, se arată într-un comunicat al Legislativului.

Pe parcursul zilei, participanții au fost informați cum se formulează și expediază corect o petiție, cum pot să înregistreze o solicitare pentru o vizită de informare în Parlament, precum și au efectuat tururi ghidate în clădirea Legislativului.

Pentru micii vizitatori a fost amenajat un spațiu special, unde aceștia au desenat, făcut puzzle și distrat.

Adunarea Generală a Națiunilor Unite a stabilit ca, începând cu anul 2008,   data de 15 septembrie să fie marcată Ziua Internațională a Democrației. Aceasta are menirea de a sărbători democrația și de a aminti importanța promovării și protejării acestei valori universale.

Parlamentul Republicii Moldova a lansat programul vizitelor de informare în anul 2014, iar din 2017, anual, este marcată Ziua Internațională a Democrației și zilele deschiderii parlamentare.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Nori împrăștiați
Umiditate:88 %
Vint:2,57 m/s
Sat
13
Sun
19
Mon
16
Tue
15
Wed
14

Curs oficial BNM 24 Septembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.7452 -0.0251
USD 17.7044 0.0027
RON 4.1909 -0.0050
UAH 0.6661 0.0013
RUB 0.2434 0.0001
Arhivă Radio Chișinău