Parlamentul a decis constituirea comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului

  • 16 Decembrie 2021 15:07
Parlamentul a decis constituirea comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului

Parlamentul a decis astăzi constituirea comisiei speciale pentru selectarea candidaților la funcția de avocat al poporului, care va fi formată din membrii Comisiei parlamentare pentru drepturile omului și pentru relații interetnice și ai comisiei juridice pentru numiri și imunități.

Comisia specială urmează să organizeze concursul și să propună Parlamentului candidaturile la funcția de avocat al poporului în decurs de 60 de zile.

Deputatul socialist Vasile Bolea a solicitat să fie exclus din comisie deoarece nu vrea să participe la o „nouă farsă”, criticând astfel modul în care s-a desfășurat concursul anterior și candidaturile selectate.

Amintim că fosta avocată a poporului Natalia Moloșag a demisionat la începutul acestei luni, în urma unui scandal legat de prezența în preajma sa, la evenimente oficiale, a unui fost client, condamnat anterior pentru proxenetism.

Natalia Moloșag, a fost numită în funcție la 23 septembrie, opoziția acuzând că ar fi fost promovată pe criterii politice, fiind fosta avocată a președintei Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău