Parlamentul 90 despre comentariile lui Chicu la adresa României: Asemenea declarații sunt incompatibile cu funcția de Prim-ministru al Guvernului R.Moldova

  • 24 Mai 2020 15:15
Parlamentul 90 despre comentariile lui Chicu la adresa României: Asemenea declarații sunt incompatibile cu funcția de Prim-ministru al Guvernului R.Moldova

Asociația,,Parlamentul 90″ condamnă declarațiile premierului Ion Chicu făcute de acesta la adresa eurodeputatului român Siegfried Mureșan.

Într-un comunicat remis de asociație, deputații primului Parlament califică acest gest drept unul „scandalos din punct de vedere diplomatic, denigrator și inacceptabil față de România”. „Aceste declarații sunt cu atât mai regretabile, cu cât ele vin la numai câteva zile de la încheierea misiunii unei echipe de medici voluntari români care, în plin colaps medical, economic și social, au luptat cot la cot cu medicii din Republica Moldova pentru salvarea de vieți omenești, iar România a acordat un substanțial ajutor absolut dezinteresat cetățenilor de pe malul stâng al Prutului”, apreciază sursa citată.

 

„Nu este pentru prima dată când premierul Ion Chicu  uzează de formulări sarcastice și denigratoare în adresa UE și a oficialilor acesteia. Fiind încă în funcția de consilier al președintelui Dodon, acesta publica un text insultător și absolut nediplomatic în adresa partenerilor de dezvoltare”, amintește Asociația Parlamentul 90.

                                                             

„Declarațiile grobiene ale premierului Chicu, șeful  Guvernului de la Chișinău, în raport cu Guvernul României și a oficialilor Uniunii Europene, sfidează nu numai  bunul simț, dar și încalcă sacre valori general-umane, jignește demnitatea națională a cetățenilor Republicii Moldova, aduce grave prejudicii morale și politice pe plan intern și extern statului nostru”.

 

Asociația condamnă atitudinea iresponsabilă a premierului Chicu, atenționând că asemenea declarații sunt incompatibile cu funcția de Prim-ministru al Guvernului Republicii Moldova.

 

Amintim că vineri, 22 mai, premierul Ion Chicu a atacat dur România, în contextul unor declarații ale europarlamentarului român Siegfried Mureșan despre gestionarea defectuoasă a crizei COVID-19 și eșuarea implementării reformelor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,54 m/s
Sat
7
Sun
8
Mon
10
Tue
12
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău