Parlamentarul britanic David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu alegătorii

  • 15 Octombrie 18:10
Parlamentarul britanic David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori în timpul unei întâlniri cu alegătorii

Parlamentarul conservator David Amess a murit după ce a fost înjunghiat de mai multe ori într-o biserică de un bărbat care a fost arestat ulterior, relatează Reuters.

Un parlamentar britanic din Partidul Conservator al prim-ministrului Boris Johnson a fost înjunghiat vineri într-o biserică de un bărbat care s-a năpustit asupra conservatorului în timpul unei întâlniri cu alegătorii din districtul său electoral.

David Amess, în vârstă de 69 de ani, care reprezintă circumscripția Southend West din Essex încă din 1983, a fost înjunghiat în jurul prânzului la o întâlnire la Belfairs Methodist Church din Leigh-on-Sea.

Poliția armată a intrat în biserică și a spus că un bărbat a fost arestat. Poliția a spus că nu caută pe altcineva în legătură cu incidentul.

”La scurt timp, un bărbat a fost arestat și nu căutăm niciun alt posibil atacator”, a mai precizat poliția, afirmând că urmează să ofere informații suplimentare atunci când vor avea mai multe detalii despre incident.

"El (Amess) a fost tratat de serviciile de urgență, dar, din păcate, a murit la fața locului", a spus poliția.

Un tânăr de 25 de ani a fost arestat rapid după ce ofițerii au ajuns la fața locului. El avea asupra sa un cuțit.

Colegii din Parlament și-au exprimat șocul și i-au adus un omagiu lui Amess, care ținea întâlniri regulate (bilunar) cu alegătorii, spunând că era un tip sârguincios în atribuțiile sale.

Amess, căsătorit cu cinci copii, a fost ales mai întâi în parlament pentru a reprezenta Basildon în 1983, apoi a participat la alegeri în Southend West în 1997.

Incidentul aduce aminte de înjunghierea unui alt parlamentar (laburist), Stephen Timms, în 2010 în biroul său de circumscripție, dar care a supraviețuit, dar și de uciderea prin împușcare a fostei membre a Parlamentului, Jo Cox, în 2016, cu câteva zile înainte de referendumul Brexit.

"Atacarea parlamentarilor noștri este un atac asupra democrației în sine", a spus soțul lui Cox, Brendan, pe Twitter. "Nu există nic o scuză, nici o justificare”
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
4,08
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Mon
8
Tue
7
Wed
3
Thu
4
Fri
9

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău