Parlamentarii germani de origine turcă, amenințați cu moartea

  • 06 Iunie 2016 18:13
Parlamentarii germani de origine turcă, amenințați cu moartea

Guvernul german a calificat luni, 6 iunie, ca fiind 'de neînțeles" declarațiile președintelui Recep Tayyip Erdogan, care i-a acuzat pe parlamentarii germani de origine turcă care au recunoscut genocidul armean săptămâna trecută că ar fi susținători ai terorismului kurd, relatează Agerpres.Erdogan a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că 'trebuie…

Guvernul german a calificat luni, 6 iunie, ca fiind 'de neînțeles" declarațiile președintelui Recep Tayyip Erdogan, care i-a acuzat pe parlamentarii germani de origine turcă care au recunoscut genocidul armean săptămâna trecută că ar fi susținători ai terorismului kurd, relatează Agerpres.

Erdogan a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că 'trebuie analizat într-un laborator sângele parlamentarilor germani de origine turcă' care au votat în favoarea recunoașterii genocidului armean, pentru a verifica originea lor în condițiile în care votul Bundestagului (camera inferioară a Parlamentului) din 2 iunie este perceput în țară drept un afront.

Unii dintre acești parlamentari s-au plâns că au primit după vot mai multe amenințări cu moartea prin intermediul rețelelor sociale și, potrivit presei germane, poliția intenționează să le asigure protecție personală.

Totodată, Erdogan s-a declarat decepționat de atitudinea cancelarului Angela Merkel, care nu a participat la dezbatere.

Armenii estimează că un milion și jumătate de semeni de-ai lor au fost uciși în mod sistematic la sfârșitul Imperiului Otoman. Numeroși istorici și peste douăzeci de țări, inclusiv Franța, Italia și Rusia, au recunoscut că a avut loc un genocid.

Turcia a afirmat la rândul său că a fost un război civil, însoțit de foamete, în care au murit între 300.000 și 500.000 de armeni și tot atâția turci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău