Parlamentar român: Plahotniuc și Dodon se joacă de-a puterea și opoziția

  • 16 Februarie 2017 11:13
Parlamentar român: Plahotniuc și Dodon se joacă de-a puterea și opoziția

Deputatul Matei Dobrovie, membru al Comisiei de Politică Externă și vicepreședinte al Comisiei pentru românii de pretutindeni, este de părere că peisajul politic de la Chișinău este dominat de un joc de-a puterea și opoziția între liderul PDM, Vladimir Plahotniuc și președintele Igor Dodon, care se alimentează reciproc pentru a distrage atenția de la problemele reale ale Republicii Moldova – sărăcia și corupția.

Într-un interviu pentru Adevărul Live, despre situația din vecinătatea României, parlamentarul a precizat că Republica Moldova are probleme din cauza „oligarhizării” și că  implementarea ideii fixe a lui Igor Dodon, de a denunța Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, ar fi devastatoare pentru populație, scrie INFOPRUT. Dobrovie a atras atenția asupra faptului că guvernarea de la Chișinău mimează reformele și că la alegerile parlamentare din 2018 acest lucru va fi taxat la urne și va permite Partidului Socialiștilor obținerea unei majorități în Legislativ, care va modifica și Constituția, permițând federalizarea Republicii Moldova.

Întrebat dacă Uniunea Salvați România (USR) are vreo colaborare cu partide din stânga Prutului, Matei Dobrovie a precizat că există o legătură cu formațiunea politică a Maiei Sandu, Partidul Acțiune și Solidaritate. „Bineînțeles că suntem deschiși și către alte formațiuni care împărtășesc aceleași valori și care sunt în opoziție față de practica sistemului actual”, a spus deputatul USR.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău