Parisul va stinge luminile turnului Eiffel mai devreme pentru a economisi energie. Ce alte măsuri au fost luate

  • 14 Septembrie 2022 10:54
Parisul va stinge luminile turnului Eiffel mai devreme pentru a economisi energie. Ce alte măsuri au fost luate

Parisul va stinge luminile turnului Eiffel cu o oră mai devreme decât în mod obișnuit, va reduce temperatura apei în piscinele și va amâna încălzirea clădirilor publice în scopul economisirii energiei în iarna aceasta, a spus marți primarul orașului, relatează Reuters, citat de digi24.ro

Măsurile au drept scop îndeplinirea obiectivului enunțat de președintele Emmanuel Macron potrivit căruia industria, locuințele și autoritățile municipale trebuie să-și reducă consumul de energie cu 10% drept răspuns la sistarea de către Rusia a aprovizionării cu gaze și ca urmare a creșterii prețurilor la energie.

Peste tot în Europa, statele sunt în căutarea unor modalități de a reduce consumul de energie și de a-și umple depozitele de gaze ca pregătire pentru o posibilă întrerupere completă, mai scrie Reuters, citat de Agerpres. Franța nu este la fel de expusă la gazele rusești ca alți vecini, dar un număr record de întreruperi ale reactoarelor nucleare a forțat țara să importe energie, deși în mod normal ar fi un exportator, exacerbând presiunea pe piețele de energie.

„Va fi mereu Orașul Luminilor", a spus primarul Anne Hidalgo. Turnul Eiffel este în prezent iluminat până la ora 1:00 printr-un sistem de lumini care îi conferă o aură aurie. La finalul fiecărei ore de iluminare, scânteiază grație celor 20.000 de becuri. Închiderea luminilor monumentului la 23:45 ar însemna o reducere de 4% în consumul de energie.

Hidalgo a precizat că începând din 23 septembrie, luminile din clădirile publice pariziene vor fi stinse la ora 22:00, iar temperatura din piscine va fi redusă la 25 de grade Celsius de la 26 de grade Celsius. Încălzirea în clădirile publice va fi redusă la 18 grade Celsius.

Factura la energie a capitalei va ajunge la 90 de milioane de euro anul acesta, cu 35 de milioane de euro mai mult decât în mod normal chiar dacă contractele pe termen lung la electricitate și gaze protejează autoritățile de creșterile exacerbate ale prețurilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău