Părinții își pot înscrie gratuit copiii la instituțiile sportive din subordinea DGECTS Chișinău

  • 13 Iulie 2018 10:26
Părinții își pot înscrie gratuit copiii la instituțiile sportive din subordinea DGECTS Chișinău

Părinții au posibilitatea să-și înscrie copiii în cele 13 instituții sportive din Chișinău, din subordinea Direcției generale educație, cultură, tineret și sport, începând cu 1 septembrie. În instituțiile respective activează peste 40 de secții sportive, în care se practică peste 20 de ramuri de sport. Orele de antrenament se desfășoară gratuit, conform unui orar stabilit.

La Școala Sportivă de scrimă, care este amplasată în sectorul Centru, activează 15 grupe de instruire în care se practică proba de scrimă – floretă și rapiră. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului în sala sportivă specializată de scrimă a Manejului de atletism precum și în unele săli din instituțiile de învățământ secundar general.

În sectorul Buiucani, copiii pot merge la Școala Sportivă „Speranța”. Aici ei pot practica gimnastică – ritmică sportivă, artistică, lupte – greco-romană, libere și judo, jocuri – baschet și volei. Lecțiile de antrenament se desfășoară conform orarului stabilit în săli și pe terenul instituției sportive, precum și în unele săli din instituțiile secundar general. În același sector, părinții mai pot opta pentru Școala Sportivă nr. 6, unde copiii pot practica Taekwondo WTF, înot și polo pe apă.

Înotul, badminton și tenis de masă se va practica la Școala Sportivă nr. 8 copiii. De asemenea, părinții pot opta pentru Școala Sportivă Specializată de Șah și Joc de Dame, pentru Școala sportivă Specializată de polo pe apă „Delfin” sau pentru Școala Sportivă Specializată de haltere. Toate aceste instituții, la fel, sunt amplasate în sectorul Buiucani.

În sectorul Botanica, copiii pot fi înscriși la Școala Sportivă Specializată nr. 2 de handbal, iar în sectorul Râșcani – la Școala Sportivă Specializată de atletism nr.3, unde se practică atletismul cu trei secții: alergări, sărituri și aruncări. În același sector activează și Școala Sportivă Specializată de polo pe apă nr.4 „Gh. Osipov”. În sectorul Ciocana activează Școala Sportivă Specializată de înot și fotbal nr. 11.  

Copiii pot fi înscriși și la Școala Sportivă nr.12 din orașul Vadul lui Vodă, unde se practică probele sportive la volei, fotbal, box, lupte libere, aerobică sportivă. În orașul Cricova activează Școala sportivă nr.13, unde se practică probele sportive la fotbal, karate-do tradițional, lupte libere și volei.

Autoritățile informează că începând cu luna iulie, o parte din antrenori, profesori se află în concediul anual de odihnă, iar în unele instituții sportive se desfășoară lucrări de reparație pentru pregătirea acestora către noul an de studii 2018-2019. Din 1 septembrie, sunt așteptați toți elevii și doritorii de a frecventa instituțiile sportive în afara orelor de curs.

Lista instituțiilor sportive din subordinea DGECTS poate fi consultată aici.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,63 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
19
Mon
20
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău