Părinții din Chișinău pot înscrie copiii în clasa I

  • 01 Aprilie 13:08
Părinții din Chișinău pot înscrie copiii în clasa I

De astăzi, părinții din capitală pot înscrie copiii în clasa I. Aceștia urmează să depună actele pe platforma escoala.chisinau.md, informează MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima etapă va fi în perioada 1 aprilie – 24 mai. Aceasta presupune depunerea/completarea/validarea cererilor și actelor de înscriere în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la 1 septembrie 2024. În prima etapă este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar.

Totodată, a doua etapă de înscriere în clasa I se va desfășura în perioada 3 – 17 iunie. În cadrul acesteia va avea loc depunerea/completarea/validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă; a copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024 din districtul școlar; a copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

De asemenea, situațiile de excepție privind copiii care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 20 - 30 august, în limita locurilor rămase libere.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:4,12 m/s
Sun
13
Mon
16
Tue
19
Wed
11
Thu
10
Arhivă Radio Chișinău