Parcul Butoiaș, înecat în pungi și ambalaje de plastic

  • 01 Iulie 2013 11:54
Parcul Butoiaș, înecat în pungi și ambalaje de plastic

Căldurile din această vară îi fac pe mulți chișinăueni să caute un pic de răcoare în parcurile capitalei. Nu toți o fac, însă, într-un mod civilizat.

Natalia Zaharescu a vizitat parcul-pădure Butoiaș, din sectorul Buiucani al capitalei și l-a găsit, practic, înecat în pungi și ambalaje de plastic. Cei de la Spații Verzi dau vina pe orășenii care se recrează în zonă și uită să-și strângă deșeurile. Pe de altă parte, unii localnici susțin că sunt prea puține coșuri de gunoi în parc și autoritățile responsabile curăță locul prea rar.

Oamenii se plâng că parcul, în care se plimbă serile cu familia este murdar. În cele mai dese cazuri, ei dau vina pe petrecăreții de la sfârșit de săptămână, care fac picnicuri și aruncă gunoiul pe unde se nimerește.

Ne-am transformat din floricultori în gunoieri, se revoltă, la rândul ei, directorul adjunct al Întreprinderii municipale ”Spații Verzi”, Galina Leahu, care dă vina pe proasta educație a populației. Potrivit acesteia, situația celorlalte parcuri periferice este similară cu cea a pădurii de la Buiucani.

Potrivit legislației, cei care aruncă gunoi în afara spațiilor special amanajate , pot fi sancționați cu amenzi de la 400 la 800 de lei, în cazul persoanelor fizice și de la 1000 la 2000 de lei pentru persoanele juridice. Legea mai prevede și muncă în folosul comunității.

Pentru a fi amendați, însă, cei care nu păstrează curățenia în spațiile verzi, trebuie să prezinte buletinul de identitate, potrivit directorului Agenției Ecologice Chișinău, Nelian Căpățână, care susține că procedura de amendare este destul de anevoioasă.

Reprezentanții poliției municipale, care sunt responsabili de sancționarea acestora nu au putut fi găsiți până la această oră.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:3,09 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău