Parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai. Duminică se încheie doliul

  • 14 Ianuarie 2018 09:17
Parastasul de 40 de zile al Regelui Mihai. Duminică se încheie doliul

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei și Familia Regală au luat parte, sâmbătă, la parastasul de 40 de zile de la moartea Regelui Mihai I, la Curtea de Argeș. La eveniment a participat și Nicolae Medforth-Mills și soția sa. Duminică ia sfârșit perioada de mare doliu a Familiei Regale.

Sute de români au așteptat, de-a lungul drumului spre catedrală, pentru a transmite condoleanțe și cuvinte de încurajare Majestății Sale și Altețelor Lor Regale, relatează MEDIAFAX.

Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au intrat în Vechea Catedrală Episcopală și Regală la ora 12 și s-au închinat la mormintele Regelui Carol I și Reginei Elisabeta, apoi la cele ale Regelui Ferdinand și Reginei Maria.

Slujba a fost oficiată de Arhiepiscopul Calinic al Argeșului și Muscelului. Înalt Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți de la Mânăstirea Curtea de Argeș și din eparhie, având în frunte pe starețul mânăstirii, părintele Caliopie. De asemenea, au luat parte la slujbă un grup de maici de la Mânăstirea Pasărea și de la Mânăstirea Țigănești.

Arhiepiscopul Calinic, soborul de preoți, urmați de Majestatea Sa Margareta, de Principele Radu, de Principesa Maria, de Nicolae Medforth-Mills și de doamna Medforth-Mills au mers pe jos la Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală. În Pridvorul Noii Catedrale a fost rostită o rugăciune, la mormântul Regelui Mihai I, transmite Casa Regală.

Majestatea Sa Margareta și ceilalți membri ai familiei s-au închinat la mormintele Regelui Mihai și Reginei Ana.

Duminică ia sfârșit perioada de mare doliu a Familiei Regale și se încheie primele 40 de zile de la moartea Regelui Mihai I al României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău