Paradă militară la Moscova dedicată Zilei Victoriei

  • 09 Mai 2012 19:53
Paradă militară la Moscova dedicată Zilei Victoriei

La Moscova, are loc o paradă militară la care participă peste 14.000 de militari și sunt organizate o serie de festivități dedicate Zilei Victoriei.

Ziua Victoriei a fost marcată la Moscova printr-o paradă militară la care au participat peste 14.000 de militari și peste 100 de unități tehnice ale armatei. Președintele rus Vladimir Putin a declarat în discursul său din Piața Roșie că "Rusia desfășoară în mod consecvent o politică de consolidare a securității și păcii în lume și de aceea își adjudecă dreptul să-și apere pozițiile”.

Pe de altă parte, opoziția a organizat manifestări anti-Putin la Moscova. Partidul Comunist a organizat un marș al victoriei, la care au participat peste 4.500 de persoane. Tot astăzi a avut loc o așa-numita "petrecere" a opoziției ruse, care protestează față de învestirea lui Vladimir Putin în funcția de președinte al Rusiei.

Protestele de la Moscova au început încă din ajunul învestirii președintelui și continuă deja pentru a patra zi. Mai mulți protestatari au fost reținuți, printre aceștia fiind juristul și bloggerul Aleksei Navalnîi și liderul "Frontului de Stânga", Serghei Udalțov.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău