Parada Aeriană în Piața Roșie a fost anulată / Explicațiile Kremlinului

  • 09 Mai 2022 11:09
Parada Aeriană în Piața Roșie a fost anulată / Explicațiile Kremlinului

Avioane de vânătoare și bombardiere au răsunat pe cerul Moscovei încă de la începutul săptămânii trecute la repetițiile pentru 9 Mai din Piața Roșie, însă acum parada aeriană a fost anulată, scrie hotnews.ro.

Înainte de sărbătorirea Zilei Victoriei, forțele aeriene ruse au făcut repetiții pe cerul Moscovei, avioanele survolând cerul inclusiv în formație simbolizând litera Z - motivul invaziei militare a Ucrainei.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a susținut că parada aeriană a fost anulată din cauza condițiilor meteo, scrie Tass, conform BBC. "Componenta aviatică nu va avea loc din cauza vremii", a spus Peskov.

Parada din Piața Roșie a început la ora 10:00 cu o defilare a trupelor și cu un discurs al lui Vladimir Putin.

În mesajul său către soldați, Putin a vorbit în continuare despre ”operațiunea militară specială” din Ucraina, și nu despre război, menținându-și astfel poziția, în ciuda speculațiilor potrivit cărora ar putea declara ”război total” Ucrainei, ceea ce ar fi atras și mobilizarea generală.

Conform Tass, anul acesta la parada militară din Piața Roșie participă 11.000 de militari, iar în componența coloanei mecanizate intră 131 de unități de tehnică militară.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,63
Cer fragmentat
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău