Papa Francisc sosește astăzi în România

  • 31 Mai 2019 08:32
Papa Francisc sosește astăzi în România

Papa Francisc sosește astăzi în România, pentru o vizită apostolică de trei zile, în care va ajunge în cele mai importante locuri pentru credincioșii catolici, la București, Șumuleu Ciuc - în Harghita, la Iași și la Blaj, transmite RRA.

 

Programul de azi include întâlniri oficiale cu autoritățile române, dar și participarea la ceremonii religioase, cu momente în care va fi mai aproape de cei veniți să-l vadă pe Suveranul Pontif.

Automobilul special cu care Papa Francisc se va deplasa în cadrul vizitei a fost fabricat în România la Uzinele Dacia, unde a fost conceput în colaborare cu Serviciul de Protecție și Pază.

Pentru această vizită, considerată istorică, au fost luate măsuri de securitate de cel mai înalt nivel: la aeroportul Otopeni, unde avionul cu care călătorește Suveranul Pontif va ateriza puțin înainte de prânz, autoritățile atrag atenția că este posibil să intervină atât întârzieri la tranzitul pasagerilor cât și în traficul auto către și dinspre aeroport.

Cursurile în toate școlile din București au fost suspendate azi, străzile din zonele incluse în programul Papei au fost golite de mașini staționate, iar circulația va fi interzisă în preajma Palatului Cotroceni, a Pieței Revoluției și a celor două catedrale.

Aproape 600 de credincioși romano-catolici din Republica Moldova au plecat la Iași pentru a îl întâmpina pe Papa Francisc în cadrul vizitei sale în acest oraș.

Sursa:RRA

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău