Papa Francisc și-a exprimat compasiunea pentru poporul mexican afectat de cutremur

  • 20 Septembrie 2017 20:01
Papa Francisc și-a exprimat compasiunea pentru poporul mexican afectat de cutremur

Papa Francisc și-a exprimat compasiunea pentru poporul mexican după cutremurul devastator care a lovit marți această țară. În timpul audienței generale desfășurate miercuri în Piața Sf. Petru, suveranul pontif le-a cerut tuturor să se roage pentru cei afectați, relatează EFE.

"Ieri un cutremur cumplit a lovit Mexicul provocând numeroase victime și pagube materiale. În aceste momente de durere vreau să-mi exprim compasiunea și să-mi îndrept rugăciunile spre iubitul popor mexican", a spus papa Francisc.

Sfântul Părinte le-a cerut celor adunați în piață să se roage ca "Dumnezeu să-i primească la El pe cei care și-au pierdut viața, să aline durerea celor răniți și tuturor celor sinistrați".

Potrivit ultimelor cifre oferite de secretarul de stat Miguel Angel Osorio, bilanțul celor care și-au pierdut viața a crescut la 224 de persoane la Ciudad de Mexico și în statele Puebla, Morelos, Estado de Mexico și la Guerrero.

În total 45 de clădiri s-au prăbușit total sau parțial în urma seismului cu magnitudinea de 7,1 pe scara Richter, unde multe persoane se află încă prinse sub dărâmături.

Sursa: Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:3,09 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău