Papa Francisc își exprimă tristețea pentru victimele incendiului din Londra și transmite condoleanțe familiilor

  • 17 Iunie 2017 14:29
Papa Francisc își exprimă tristețea pentru victimele incendiului din Londra și transmite condoleanțe familiilor

Papa Francisc și-a exprimat sâmbătă tristețea pentru incendiul 'devastator' din Londra, care a provocat cel puțin 30 de morți, a subliniat curajul și eforturile echipelor de salvare și a transmis condoleanțe familiilor îndoliate, relatează EFE.

"Sanctitatea sa papa Francisc este foarte întristat de incendiul devastator din Londra, pentru pierderile de vieți tragice și pentru cei răniți", a declarat secretarul de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, într-o telegrama trimisă pe numele arhiepiscopului de Westminster, Vincent Nichols.

Parolin asigură că papa "a încredințat Domnului sufletele celor care au murit în dragoste și milostivire și a transmis sincere condoleanțe familiilor îndoliate".

Suveranul Pontif subliniază de asemenea în telegramă eforturile și curajul echipelor de salvare, care au venit în ajutorul tuturor celor care și-au pierdut căminele, notează Pietro Parolin.
Tragicul eveniment s-a produs miercuri dimineață când un incendiu s-a declanșat în complexul de locuințe din Grenfell Tower, o clădire de 27 de etaje din cartierul Lancaster West din Londra.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău