Papa Francisc invitat de primarul Kievului să viziteze orașul sau să trimită un mesaj prin videoconferință

  • 15 Martie 2022 18:25
Papa Francisc invitat de primarul Kievului să viziteze orașul sau să trimită un mesaj prin videoconferință

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, i-a trimis papei Francisc o scrisoare pentru a-l invita să viziteze orașul în aceste momente de restriște după invazia Rusiei, sau, în caz că nu este posibil, să trimită populației un mesaj prin videoconferință, relatează EFE, potrivit Agerpres.

"Credem că prezența fizică a liderilor religioși în Kiev este esențială pentru a salva vieți și a netezi calea spre pace, în țara noastră, și în alte locuri", notează primarul în această scrisoare, a cărei primire a fost confirmată de nunțiul (ambasadorul la Vatican), Visvaldas Kulbokas.

Klitschko precizează că va oferi Suveranului Pontif sprijinul necesar pentru a efectua această călătorie, și în caz în care nu este posibil papa "ar putea participa la o videoconferință comună, înregistrată sau difuzată în direct, și se vor face eforturi ca și președintele Zelenski să participe" la aceasta.

"Facem apel la dumneavoastră ca lider spiritual, să vă exprimați compasiunea, să vă alăturați poporului ucrainean și să difuzați în comun un apel la pace", subliniază primarul capitalei ucrainene asediată de trupele rusești.

Purtătorul de cuvânt al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, a confirmat că papa a primit scrisoarea de la Vitali Klitschko, dar nu a precizat dacă a acceptat invitația.

"Sfântul Părinte a primit scrisoarea de la primarul capitalei ucrainene și este aproape de suferințele acestui oraș, de cei rămași acolo, de cei care au fost nevoiți să fugă și de cei chemați să o administreze. Se roagă la Dumnezeu pentru a-i proteja de violențe", transmite într-un comunicat Matteo Bruni.

Papa Francisc a lansat numeroase apeluri la pace de la începerea războiului și la încetarea atacurilor.

Duminică, la rugăciunea Angelus, papa a cerut să fie oprit "masacrul" comis în Ucraina după invazia Rusiei, pe care a numit-o "o agresiune armată inacceptabilă".

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
21,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău