Papa Francisc decretează 27 octombrie zi de post și rugăciune pentru pacea mondială: „Să tacă armele, să se audă strigătul de pace al săracilor și al oamenilor, al copiilor”

  • 19 Octombrie 2023 18:22
Papa Francisc decretează 27 octombrie zi de post și rugăciune pentru pacea mondială: „Să tacă armele, să se audă strigătul de pace al săracilor și al oamenilor, al copiilor”

Miercuri, la sfârșitul audienței generale din Piața Sf. Petru, Suveranul Pontif a lansat un apel pentru oprirea războiului dintre Israel și Hamas: ”Și astăzi, gândurile noastre se îndreaptă către Palestina și Israel, numărul victimelor este în creștere și situația din Gaza este disperată. Trebuie să se facă tot posibilul pentru a se evita o catastrofă umanitară”, transmite Rai News, citată de Rador.

‘Este îngrijorătoare posibila extindere a conflictului, în timp ce în lume sunt deja deschise multe fronturi de război. Să tacă armele, să se audă strigătul de pace al săracilor și al oamenilor, al copiilor. Frați și surori, războiul nu rezolvă nicio problemă, ci seamănă doar moarte și distrugere. Crește ura și înmulțește răzbunarea. Războiul șterge viitorul”.

Suveranul Pontif nu a uitat de situația din Ucraina: ”Vă rog, frați și surori, să ne rugăm în continuare pentru pacea în lume și să nu uităm de Ucraina, care este atât de chinuită. Acum nu mai vorbim despre asta, dar ea continuă să sufere”.

Papa Francisc îi invită pe credincioși să-și urmeze cuvintele cu fapte pentru pacea mondială. ”Tocmai în acest sens – a observat Suveranul Pontif la finalul audienței generale – am decretat vineri, 27 octombrie, zi de post, rugăciune și penitență, la care invit să se unească frații și surorile diferitelor confesiuni creștine, membrii altor religii și cei care au la suflet cauza păcii mondiale”.

”În acea seară la ora 18.00 – explică Papa Francisc – în bazilica Sfântului Petru vom trăi într-un spirit de penitență o oră de rugăciune pentru a implora pacea în această lume a zilele noastre. Rog toate bisericile particulare să participe prin pregătirea unor inițiative similare care implică poporul lui Dumnezeu”, a conchis Suveranul Pontif.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău