Papa Francisc critică politica administrației Trump privind imigrația

  • 20 Iunie 2018 19:28
Papa Francisc critică politica administrației Trump privind imigrația

Papa Francisc a criticat într-un interviu pentru Reuters politica administrației Trump de a separa copiii de părinții lor imigranți la granița cu Mexicul, susținând că nu populismul este soluția la problemele imigrației.

Papa a precizat că susține declarațiile episcopilor catolici americani care au numit separarea copiilor de părinți ca fiind „contrară valorilor noastre catolice” și „imorală”.

„Sunt de partea episcopilor, le respect punctul de vedere. Nu este ușor, dar populismul nu este soluția”, a declarat Papa.

El a declarat că populiștii „creează o psihoză” privind imigrația, chiar dacă societățile din ce în ce mai bătrâne ale Europei au nevoie de imigranți. „Fără imigranți, Europa ar fi goală”, a afirmat Papa Francisc.

De asemenea, suveranul pontif a adăugat că este optimist în ceea ce privește discuțiile care ar putea duce la un acord istoric pentru numirea unor episcopi în China și a declarat că s-ar putea să accepte mai multe demisii într-un scandal privind abuzuri sexuale ale episcopilor din Chile.

El a declarat că ar dori să numească mai multe femei în poziții importante în administrația de la Vatican.

De asemenea, Papa și-a arătat dezamăgirea față de decizia lui Trump de a retrage SUA din acordul de la Paris privind schimbările climatice, pentru că „viitorul umanității este în joc”.

Sursa: Digi24

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
14,4
Cer fragmentat
Umiditate:73 %
Vint:8,23 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău