Papa Francisc a adresat binecuvântarea apostolică "Urbi et orbi"

  • 04 Aprilie 2021 15:53
Papa Francisc a adresat binecuvântarea apostolică

La Vatican, Papa Francisc a adresat binecuvântarea apostolică "Urbi et orbi", după Sfânta Liturghie - la care a fost permisă prezența câtorva credincioși.

 
După Sfânta Liturghie, în prezența a numai aproximativ 100 de credincioși în catedrală și cu Piața San Pietro pustie, Papa Francisc a adresat, de lângă catedra și scaunul episcopal, binecuvântarea apostolică "Urbi et orbi".
 
"Anunțul de Paște nu ne prezintă un miraj, nu dezvăluie o formulă magică, nu indică o cale de evadare în fața situației dificile prin care trecem. Pandemia este încă în plină desfășurare, criza socială și economică este foarte grea, în special pentru cei mai săraci. În ciuda acestei situații - și este scandalos -, conflictele armate nu încetează și arsenalele militare sunt întărite" - astfel și-a început Suveranul Pontif mesajul din prima zi de Paște, transmis prin intermediul televiziunilor și internetului peste tot în lume.
 
Și aseară, în cea de-a doua ceremonie din noaptea de Înviere pe timp de COVID, Papa Francisc s-a bazat pe încredere și i-a îndemnat pe creștini să privească înainte cu speranță și credință.
 
Și în acest an italienii sărbătoresc, ca și de Crăciun, închiși în case. Sunt permise doar deplasările pe motive de muncă, sănătate, la bisericile din apropierea domiciliului sau, deși pare incredibil, spre aeroporturi, pentru cei care vor să petreacă Paștele în străinătate.
 
Sursa: RRA

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău