Papa aduce un omagiu eforturilor medicilor indieni

  • 06 Mai 2021 19:15
Papa aduce un omagiu eforturilor medicilor indieni

Papa Francisc și-a exprimat joi ''solidaritatea'' cu toți indienii care se confruntă cu epidemia devastatoare de coronavirus, salutând ''munca neobosită'' a medicilor și în general a personalului medical din țară, relatează AFP.

Într-o scrisoare trimisă joi Conferinței episcopale indiene, Papa a subliniat ''solidaritatea din inimă și apropierea sa spirituală față de toți indienii''.

''Gândurile mele sunt în primul rând alături de toți bolnavii și familiile lor, de cei care îi îngrijesc și, în special, de cei care sunt îndoliați pentru cei dragi'', a scris Papa în scrisoarea trimisă.

''Mă gândesc și la mulți medici, asistenți medicali, angajați din spitale, șoferi de ambulanță și la cei care lucrează neobosit pentru a răspunde nevoilor urgente ale fraților și surorilor lor'', a adăugat Suveranul Pontif, încurajându-i pentru ''perseverență, forță și pace''.

Papa Francisc a adus de asemenea un omagiu preoților, oamenilor bisericii care și-au pierdut viața din cauza COVID -19.

India a anunțat joi un record de aproape 4.000 de decese cauzate de COVID -19 și 412.000 de noi infecții în 24 de ore, în timp ce autoritățile avertizează că țara trebuie să se pregătească pentru ''noi valuri'' ale epidemiei.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău