Pandemia a schimbat clasamentul orașelor în care se trăiește cel mai bine în lume

  • 09 Iunie 2021 08:55
Pandemia a schimbat clasamentul orașelor în care se trăiește cel mai bine în lume

Pandemia a schimbat clasamentul orașelor de pe glob în care se trăiește cel mai bine, metropolele europene fiind în cădere iar Australia, Japonia și Noua Zeelandă se află în frunte datorită măsurilor impuse împotriva Covid-19, arată un studiu recent. Potrivit topului anual realizat de The Economist, Auckland (Noua Zeelandă) se situează pe primul loc, scrie Digi24.ro.

În vârful clasamentului anual privind cele mai bune orașe pentru locuit, se află și Osaka (Japonia), Adelaide (Australia), Tokyo (Japonia) și Wellington (Noua Zeelandă), notează sursa citată.

studiu orase
Foto: The Economist

"Auckland a urcat în topul clasamentului datorită abordării sale reușite de a contracara pandemia de COVID-19, care a permis societății să rămână deschisă și orașului să aibă performanțe mai bune în ceea ce privește educația, cultura și mediul", conform unui comunicat de presă ce însoțește studiul, relatează EFE, citat de Agerpres.

În schimb,"orașele europene au avut rezultate deosebit de slabe în ediția din acest an. Viena (Austria), considerată anterior cel mai agreabil oraș între 2018 și 2020, a coborât pe locul 12, în timp ce Hamburg (Germania), a scăzut cu 34 de locuri, ajungând pe locul 47.

Studiul menționează "stresul asupra resurselor spitalicești care a crescut în cazul majorității orașelor germane și franceze" și "restricționarea deplasărilor și a adunărilor, care au limitat oferta culturală".

Cea mai semnificativă creștere a fost înregistrată de Honolulu (Hawaii, SUA), ajuns pe locul 14, cu o creștere de 46 de locuri "datorită progreselor mari în ceea ce privește limitarea pandemiei și desfășurarea programului de vaccinare".

Damasc (Siria) rămâne orașul cu cel mai dificil trai din cauza războiului civil.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău