Pandemia a perturbat viața a milioane de copii din regiunea MENA (UNICEF)

  • 20 Noiembrie 2020 18:09
Pandemia a perturbat viața a milioane de copii din regiunea MENA (UNICEF)

Pandemia de COVID-19 a avut un impact puternic asupra vieții a zeci de milioane de copii din Orientul Mijlociu și Africa de Nord (MENA), relevă un raport al UNICEF publicat vineri, preluat de dpa, preluat de Agerpres.

Date citate de Fondul ONU pentru copii arată că "pandemia a avut un impact complex asupra bunăstării, nutriției, sănătății mintale și educației copiilor".

Cu peste 3 milioane de cazuri confirmate de contaminare cu coronavirus în regiunea MENA, COVID-19 a "perturbat enorm" viața a zeci de milioane de copii din regiune.

"Restricțiile de deplasare și închiderea școlilor au avut un impact drastic asupra rutinelor zilnice ale copiilor, asupra interacțiunilor lor sociale și în final asupra sănătății lor mintale", a subliniat Ted Chaiban, director regional al UNICEF pentru Orientul Mijlociu și Africa.

Acesta a avertizat că, pe măsură ce pandemia continuă, efectele ei asupra copiilor se vor amplifica.

"Este imperios necesar să încercăm să identificăm soluții creative pentru a contracara impactul COVID și pentru a ne susține copiii cu îngrijire psiho-socială, învățământ mixt sau online și măsuri de protecție socială, inclusiv transferuri de bani", a adăugat responsabilul UNICEF.

Pandemia le-a creat copiilor din regiune dificultăți în plan mintal și emoțional, notează UNICEF.

Raportul menționează că din cauza pandemiei numărul copiilor care trăiesc în sărăcie în regiunea MENA ar putea ajunge la 60,1 milioane până la sfârșitul acestui an, comparativ cu 50,4 milioane înainte de apariția crizei virusului.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău