FOTO | Până în vară, 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni vor putea fi conectate la sursă de apă potabilă

  • 13 Februarie 17:54
FOTO | Până în vară, 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni vor putea fi conectate la sursă de apă potabilă

Până în vara acestui an urmează să fie finalizate lucrările de construcție a magistralei ce va permite conectarea la sursă de apă potabilă pentru 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni, transmite MOLDPRES.

În prezent, muncitorii lucrează la construcția fundamentului pentru cele două turnuri de apă, care vor aproviziona localitatea Isăicani. Totodată, se execută lucrări de montare a pilonilor de electricitate pentru două stații de pompare. „Lucrările de construcție în cadrul proiectului regional au fost executate în proporție de 50 la sută, iar finalizarea acestora este preconizată către vara anului curent”, indică Agenția de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru).

Proiectul cuprinde construcția unui apeduct magistral pe o lungime totală de circa 30 km, conectând râul Prut la localitățile din raioanele Nisporeni și Ungheni. De asemenea, este prevăzută construcția rețelelor interioare în localitățile Boldurești și Chilișoaia, pe o lungime totală de 24,3 km, precum și patru stații de pompare, zece castele și șase rezervoare de apă.

Lucrările de construcție a magistralei de apă sunt finanțate din Fondul Național de Dezvoltare Regională și Locală și au o valoare estimată la circa 64 milioane de lei (3,2 mln de euro).

Realizarea proiectelor de reabilitare a sistemelor de apă și canalizare a fost declarată prioritate absolută a Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru anul 2024.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:67 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău