Pamplona - Un britanic și un american răniți în cursele cu tauri

  • 09 Iulie 2019 16:35
Pamplona - Un britanic și un american răniți în cursele cu tauri

Un britanic și un american au fost răniți marți în cursele cu tauri din cadrul sărbătorilor de San Fermin din Pamplona (Navarra) care atrag turiști din lumea întreagă, au anunțat autoritățile regionale citate de AFP, preluat de Agerpres.

Britanicul, în vârstă de 49 de ani, a suferit o fractură la gleznă și trebuie să fie operat, în timp ce americanul de 42 de ani s-a rănit la cap în cădere dar ar trebui să iasă din spital în cursul zilei, potrivit autorităților medicale din Navarra.

În schimb, niciun participant la cursele taurilor dezlănțuiți nu a suferit împunsături, contrar la ceea ce s-a întâmplat duminică când trei persoane, dintre care doi americani, au ajuns la spital fiind împunși cu coarnele.

Sărbătorile de San Fermin, imortalizate în 1926 de Ernest Hemingway în romanul său "Fiesta", atrag în fiecare an în perioada 6 - 14 iulie sute de mii de turiști din lumea întreagă.

Timp de o săptămână în fiecare dimineață la ora 8:00 sute de persoane îmbrăcate în cămăși și pantaloni albi cu o eșarfă roșie la brâu încearcă să se apropie cât mai mult de tauri.

La curse participă șase tauri de luptă (bravos) încadrați de alți șase tauri însoțitori (mansos) care se năpustesc liberi pe străzile înguste ale orașului. Parcursul se încheie în arenă unde cei șase tauri bravos participă la coride.

Cursele (encierros) provoacă în fiecare an sute de răniți.

Cel puțin 16 participanți și-ai pierdut viața din 1911, dintre care ultimul în 2009.

În 2018, 42 de alergători au fost răniți, dintre care doi împunși de coarnele taurilor.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău