Palatul Elisabeta își deschide din nou porțile; sezonul de toamnă - dedicat Regelui Mihai Ia

  • 22 Octombrie 2020 10:43
Palatul Elisabeta își deschide din nou porțile; sezonul de toamnă - dedicat Regelui Mihai Ia

Palatul Elisabeta își deschide din nou porțile, de joi până pe 15 noiembrie, informează Familia Regală a României.

Sezonul de toamnă este dedicat Regelui Mihai I și cuprinde ziua de naștere a suveranului (25 octombrie) și ziua sa onomastică (8 noiembrie), precizează sursa citată.

Totodată, vizitatorii vor primi un pliant cu fotografii și texte care descriu pe larg expoziția permanentă.

Aceștia nu au nevoie de rezervare prealabilă, putându-se prezenta direct la poarta de intrare.

Accesul se va face pe baza biletelor de intrare, care pot fi plătite cu card bancar. Tarifele biletelor sunt: pentru copii, studenți și pensionari 20 lei; pentru adulți 40 lei.

Potrivit sursei citate, se pot organiza vizite pentru grupuri speciale, scriind un mesaj la [email protected]/.

Tarifele suplimentare pentru ghid în limba engleză sau franceză: 160 lei/grup.

Vizitatorii au acces în Salonul Mihai I, Galeria de Artă Contemporană, Salonul Carol I și Elisabeta, Salonul Alb, Biroul Majestății Sale, Sala Regilor, Holul de Marmură și Sufrageria Mare.

De asemenea, se pot vizita Platforma cu Lei și grădina Palatului, acolo unde are loc în fiecare an Garden Party și unde se află "Memorialul Copacilor", care cuprinde arbori plantați de personalitățile regale și șefii de stat care au vizitat palatul, din anul 2001 până în prezent.

Sunt expuse uniformele militare ale Regelui Mihai I, colecția de costume populare ale Reginei Elena, decorații și ordine regale, Colecția Regală de Artă Contemporană, portretele regilor și reginelor României din toate generațiile, precum și masa din Sufrageria Mare, pregătită pentru dineurile oficiale.

Un proiect al Asociației Casa Majestății Sale, expoziția, care poate fi vizitată în fiecare săptămână de joi până duminică, între orele 10,00 - 13,00 și 14,00 -17,00, are un caracter permanent și funcționează în ianuarie - februarie, iulie - septembrie și octombrie - noiembrie ale fiecărui an.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău